2014.04.24
Információk
Aktuális
Képzések
Monitoring
A Rezidencia
Sajtó
Állásajánlataink
Közérdekű adatok
Segítség
Ügyfélszolgálat
EPER
Nemzeti Kiválóság -pályázati rendszer
Gyakran Ismételt Kérdések
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait a Wekerle Sándor Alapkezelő végzi, míg az elbírálási és adatrögzítési feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Aktuális állapot

Pályázás és elbírálás

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2012-es pályázati fordulójában települési önkormányzatokhoz beérkezett pályázatok elbírálása 2011. december 9-vel lezárult, a megyei önkormányzatok elbírálási határideje: 2012. január 24-e volt. Az elbírált pályázatok ellenőrzését a Wekerle Sándor Alapkezelő elvégezte. A pályázatok ellenőrzését követően az Alapkezelő 2012. január 30-ig értesítette a települési önkormányzatok által nem támogatott pályázókat majd 2012. március 30-ig értesítette a nyertes pályázókat az ösztöndíj pontos összegéről. Az ösztöndíjak folyósítása a 2011/2012. tanév II. félévében áprilisban elkezdődött.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2012-es pályázati kiírása megtekinthető itt

A  Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2012-es pályázati fordulójához csatlakozott települési önkormányzatok kapcsolattartói részére a belépéshez szükséges azonosítók és jelszavak a csatlakozási nyilatkozaton feltüntetett e-mailcímekre megküldésre kerültek A belépés és az önkormányzati adatok megtekintése a https://bursa.okmt.hu/palyazat/ oldalon lehetséges a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer adatbázisában.


A támogatások folyósítása a 2011/2012. tanév II. félévében

A 2012/A, 2011/B, 2010/B, 2009/B típusú nyertes Bursa Hungarica ösztöndíjak folyósítása a 2011/2012. tanév II. félévében, a beiratkozásokat és az intézményi visszaigazolásokat követően kezdődik, legkorábban 2012 márciusában.

A 2012/B típusú nyertes Bursa Hungarica ösztöndíjak folyósítása a 2012/2013-as tanév I. félévében kezdődik, legkorábban októberben. A folyósítás feltétele az, hogy a nyertes pályázók felvételi adataikat és a Nyilatkozat 2012/B ösztöndíjakhoz űrlapot 2012. szeptember 1-ig eljuttassák a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz

Kapcsolódó oldalak

Bursa Hungarica 2012-es pályázati forduló
Bursa Hungarica 2011-es pályázati forduló

 
További információk

Általános tájékoztató a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerről
Információk felsőoktatási hallgatók részére ("A" típusú ösztöndíj)
Információk jelenleg még nem felsőoktatási hallgatók részére ("B" típusú ösztöndíj)
Információk Települési Önkormányzatok részére
Információk Megyei Önkormányzatok részére
Információk Felsőoktatási Intézményeknek
Gyakran ismételt Kérdések

Csatlakozott települések
Statisztikai adatok

 
Letölthető dokumentumok

Intézményváltó űrlap 2012-2013. 1. félév
NYILATKOZAT a 2012B típusú Bursa Hungarica ösztöndíjhoz
Lemondó űrlap 2012-2013. 1. félév